Henriette Toftegaard Jensen

Om livet på landet, børn, motorik, leg, læring, iværksætteri, eventyr og drømme

Om Sansemotorisk leg og bevægelse

Jeg er uddannet motorikvejleder og har arbejdet med børn i mange år som sygeplejerske/sundhedsplejerske. Derfor oprettede jeg firmaet Sansemotorisk leg og bevægelse med henblik på at tilbyde test og træning af børn. Min viden og kompetencer indenfor området vil jeg gerne dele ud af. Pga. af ulykke kan jeg ikke teste eller træne. Men det er oplagt at blogge om det…

Naturoplevelser udfordrer børn motorisk, sprogligt, socialt m.m. og fremmer koncentration og indlæring. Gennem leg og bevægelse udvikles og styrkes børns sundhed, sansemotorik, koncentration, sprog og sociale kompetencer.

Børn har brug for omgivelser med passende udfordringer, tid, ro og rum til bevægelse. Udvikling af sanserne er nødvendig for den motoriske udvikling. For at et barn kan blive motorisk alderssvarende skal sanserne være stimuleret og integreret i hjernen. En erkendelse af sansningens og motorikkens betydning for barnets udvikling er således helt grundlæggende nødvendig, ikke blot for kropslig udvikling, men også for den intellektuelle og den personlighedsmæssige udvikling.

Erfaringen viser, at motoriske udfordringer og sansestimulation kan forebygge adfærds- og indlæringsvanskeligheder og styrke barnet både fysisk, psykisk og socialt.

Den motoriske del er aktiv træning med masser af bevægelse og leg i samspil med naturen og hvor redskaber som bold, rulle, hoppe, tunnel m.m. indgår. Børnene hopper på trampolin, kører på rullebræt, kaster og griber bolde og gynger. De motoriske udfordringer opleves, som sjove fysiske aktiviteter og leg.

Den sansestimulerende del er mere passiv træning, hvor aktiviteterne kan være en tur i sansegyngen og sansning.

Her er mulighed for at bevæge sig og lære, mens man har det sjovt.

Når vil bruger vores sanser får vi en helhedsoplevelse – når vi dufter til de mange blomster og urter, smager blomster urter og bær, lytter til naturens egne lyde, føler jord og græs mellem tæerne og fingrene.

Det er dejligt at få rørt sig, mærke, dufte, høre, se, føle og sanse naturen. Frisk luft og vind i håret er også sansning.

Sans naturen og tag en dag med alle sanserne åbne…

Min viden og kompetencer omkring sansning og motorik bruger jeg nu i #Eventyrskoven. Intet er tilfældigt i Eventyrskoven… ;-)

Lasse rutsji60342905._szw565h2600_

Mille balancekravl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s