Henriette Toftegaard Jensen

Om livet på landet, børn, motorik, leg, læring, iværksætteri, eventyr og drømme

Om Eventyrskoven

Plakat

Drømmen er at lave en EVENTYRSKOV…

Vi ønsker alle, at vores børn er glade, at de trives med sig selv og andre, og at de kan bevæge sig frit og ubesværet med masser af overskud til at lege og lære nyt. Børn har brug for omgivelser med passende udfordringer, tid, ro og rum til bevægelse.

Udvikling af sanserne er nødvendig for den motoriske udvikling. For at et et barn kan blive motorisk alderssvarende skal sanserne være stimuleret og integreret i hjernen.

Erfaringen viser, at en målrettet motorisk træning og sansestimulation kan forebygge adfærds- og indlæringsvanskeligheder og styrke barnet både fysisk, psykisk og socialt.Børn har brug for hjælp, hvis deres dagligdag, trivsel og leg med andre børn påvirkes af problemer med motorik og sanseintegration. Sansemotorisk træning ligner leg.Derfor vil jeg gerne skabe sådan et sted, hvor børn og deres familier kan komme og få motoriske udfordringer og oplevelser i naturen sammen.
Sansemotorisk leg og bevægelse er når børnene hopper på trampolin, kører på rullebræt og gynger. Det er sjovt, men selvfølgelig også af og til hårdt, fordi børnene bliver udfordret på deres svage områder.De får mere mod, lyst og overskud til at kaste sig ud i legen med deres kammerater. Det er aldrig for sent at gå i gang, men en tidlig indsats vil give barnet færre dårlige oplevelser.
Naturen er kilde til mange gode oplevelser og det var derfor oplagt at skabe et sted, hvor der er mulighed for til at stimulere barnets udvikling og leg? Det er dejligt at få rørt sig, mærke, dufte, høre, se, føle og sanse naturen og det udfordrer børn motorisk, sprogligt, socialt og fremmer koncentrationsevne og indlæring.Det er dejligt og sjovt at opleve naturen sammen med børn. Nogle af mine bedste barndomsminder er fra de dage hvor jeg  fordybede mig i leg, flere timers udforskning og hvor fantasien fik frit løb. Tiden stod ligesom stille…
Mystik og spænding er lige sagen for børns nysgerrighed og fantasi. Børn elsker historier og eventyr og hos mig  bor der selvfølgelig en nisse, en trold og mange andre væsner fra danske sagn og eventyr.
Se mere om Eventyrskovens hjemmeside på http://www.eventyrskov.dk  :-)
Mange eventyrlige hilsner fraHenriette Toftegaard Jensen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s