Henriette Toftegaard Jensen

Om livet på landet, børn, motorik, leg, læring, iværksætteri, eventyr og drømme

Om Henriette Toftegaard Jensen

Jeg hedder Henriette, er 42 år og bor i Odder sammen med min dejlige mand Palle og vores børn Lasse og Mille på  11 år. Vi har solgt hus for 7 år siden og er flyttet ud på en lille gård. Vi er igang med at rive ned og bygge op på ny.

Jeg er sygeplejerske og er uddannet sundhedsplejerske og motorikvejleder. Jeg arbejdet indenfor mange områder i sygeplejen.

I sommeren 2009, efter et hovedfald og et farvel til sygeplejen, sad jeg og skulle finde ud af hvilke drømme jeg havde og hvad jeg skulle arbejde med fremrettet. Jeg tænkte at jeg brændte for at arbejde med børn… kombineret med min personlige og faglige viden og kompetencer.

Mine børn var små og legede omkring mig og jeg tænkte på dengang jeg selv var barn og hvad der skabte flow og hvad jeg kunne lide.. og så startede ideen til Eventyrskoven.

Jeg læste derefter til lærer med fagene natur/teknik og specialpædagogik. Valgfaget velfærdsinnovation og museumsformidling blev det også til.

Det sidste år var jeg tilknyttet studentervæksthuset og så gik det hele stærkt. Jeg fik skaffet ½ mill. kr. fra LAG, Friluftrådet, Naturstyrelsens Idestormskonkurrence og Odder kommune og alt blev planlagt og ordnet med tilladelser, godkendelser, tilbud osv.. På to år blev det hele etableret… med frivillige, lokale entreprenører, håndværkere m.fl. Nu står den her så og nu skal der laves aktiviteter og markedsføring. Der er stiftet en støtteforeningen Eventyrskovens Venner.

Vi har allerede haft mange besøgende og det hele er en god historie og succes. Eventyrskoven kan blive endnu mere…. og være til glæde for mange.

Drømmen har været at kombinere mine faglige kompetencer og viden med kreativitet og natur. Mit hjerte brænder for børn og som mor til tvillinger, savnede jeg muligheder for sjov, leg og samvær for små børn tilpasset deres præmisser og udvikling.

Det er dejligt og sjovt at opleve naturen sammen med børn. Nogle af mine bedste barndomsminder er fra de dage hvor jeg fordybede mig i leg, flere timers udforskning og hvor fantasien fik frit løb. Tiden stod ligesom stille…

Naturen er kilde til mange gode oplevelser og det er derfor oplagt at skabe et sted, hvor der er mulighed for til at stimulere barnets udvikling og leg? Alle ved at det er dejligt at få rørt sig, mærke, dufte, høre, se, føle og sanse naturen og at det udfordrer børn motorisk, sprogligt, socialt og fremmer koncentrationsevne og indlæring.

Mystik og spænding er lige sagen for børns nysgerrighed og fantasi. Børn elsker historier og eventyr og hos mig bor der selvfølgelig en nisse, en trold og mange andre væsner fra danske sagn og eventyr.

Vil du vide mere om mit cv, så se da http://www.linkedin.com/profile/view?id=28498704&trk=tab_pro

Mange hilsner og velkommen til min blog.

Henriette Toftegaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s