Henriette Toftegaard Jensen

Om livet på landet, børn, motorik, leg, læring, iværksætteri, eventyr og drømme

En underlig ting…”

Skriv en kommentar

Det er en lidt underlig ting, at være blevet tilkendt fleksjob uden at have et job. Så nu er jeg jobsøgende fleksjobber. Der er mange fordomme og det er meget svært at finde et fleksjob. Lige nu er der KUN 18 jobs i HELE Danmark på jobnet. De syv er dem er på Bornholm og så er det ellers bogholder, rengøring, vicevært, klargøring af biler m.m. Så det er en udfordring at finde et job, hvor jeg og mine kompetencer kan komme i spil og gøre nytte.

Jeg søger helst job indenfor skoletjeneste, formidling, oplevelsesbaseret læring m.m. Men har også søgt bredere… Jeg prøver at opsøge muligheder og få ideer til virksomheder, institutioner og kommuner der kan være min næste arbejdsplads.

Mine udfordringer består i (tør man skrive det uden at skræmme nogen væk?) at jeg kan arbejde max. 20 timer alt efter hvad jobbet indebærer. Jeg har nedsat hørelse (det har jeg altid haft) og havde jeg en hovedfaldsulykke under en motorikvejlederuddannelse tilbage i 2008. Det har betydet, at jeg har en diskusprolaps i nakken, har nedsat kraft i arme og fingre og øjenlammelser. Jeg har haft 43 timer om ugen i et ½ år, som lærer og det blev for meget, så det gik jeg ned på. Set her sort på hvidt lyder det til, at jeg er vældig ramt. Sådan lidt som at skrive ordet fleksjob…

MEN hey jeg er mig. En superengageret og fagligt dygtig sygeplejerske og lærer!!!  En som elsker at bruge sin kreativitet og at undervise.

13728935_947895525321768_606045495570710129_n

Jeg er desuden uddannet sundhedsplejerske og ja motorikvejleder. Jeg har arbejdet primært med sygepleje til børn og arbejdet som stationssygeplejerske i Grønland.

I 2010 blev jeg revalideret til lærer. Linjefagene er specialpædagogik og natur/teknologi. Men jeg tog også valgfagene velfærdsinnovation og museumsformidling. Som lærer har jeg undervist i natur/teknologi, billedkunst, historie, kristendom og været naturfaglig lærer i læringscenter/bibliotek.

Jeg har også fundraiset ½ mill.kr. til en ide/projekt, som nu er etableret og danner rammen om Eventyrskoven i Torrild. En sted hvor kultur- og naturformidling er læring og leg. Der fortælles om de gamle sagn og trylleeventyr. Der er indtænkt motorik, sansning og det der gør børn nysgerrige. Der har været mange frivillige og jeg har været idekvinden og tovholder på det hele.

994956_446937475417740_95703188_n

Jeg synes selv, at jeg har meget at byde på. Derfor er det så underligt, at der virkelig ikke er flere fleksjob slået op. At der ikke er flere, der giver mennesker en chance for at komme ind på arbejdsmarkedet. Jo, jeg ved godt at der heldigvis er mange der er i fleksjob, men enten havde de det i forvejen eller også så har man selv skaffet sig det. Det kræver en masse at opsøge et fleksjob og der er mange fordomme.

Det er lidt som at være sat i en bestemt bås. Som ikke lige umiddelbart synes rar at være i. Det er sådan lidt op af bakke.

Jeg vil ud… ud under åben himmel… Der hvor jeg kan gøre en forskel og have lov til at gøre gavn og føle sig en del af et fællesskab og lave noget man brænder for.

Jeg har forskellige mantraer, som jeg prøver at overbevise mig selv om. Nemlig  #gørdrømmetilvirkelighed, at opleve glæde og #smiltillivet.

Det ligger i mig, at gøre det der skal til… og så skal alt nok lykkes.

Frihed, sol, smil og glæde. Fyldes med taknemmelighed og kærlighed. Livets vej og rejse er min og alligevel sammen med andre. Nogen mere end andre. Kun få kender mine sko og fodspor.. Jeg vælger at se lyset for det meste. Det der ligger bag har gjort mig til den jeg er. Min historie er en del af mig, men ikke den hele… Den ligger også i nuet og i fremtiden. Hver dag forsøger jeg at lave janteloven om, tænke på de gode ting og sætter pris på de små ting. Der er meget og glædes over. KH ❤️ ‪#‎jegermig‬‪#‎gørdrømmetilvirkelighed‬ ‪#‎henriettetoftegaard‬ ‪#‎altergodt‬‪#‎jegopleverglæde‬ ‪#‎enkeltogfantastisk‬ ‪#‎livetssmådetaljer‬

Hvem ved om det hele ikke ender lykkeligt….?

Tro, håb, kærlighed og alt det andet…

Henriette

sommerfugl

 

 

 

 

Forfatter: Henriette Toftegaard

Jeg er 45 år og er sygeplejerske, lærer, sundhedsplejerske og motorikvejleder. Jeg har linjefagene specialpædagogik og natur/teknik, samt fagene psykologi, pædagogik, almen didaktik og valgfagene velfærdsinnovation og museumsformidling. Har desuden undervist i historie, kristendom, billedkunst og været naturfaglig lærer i læringscentre. Jeg har arbejdet som naturfaglig lærer og meget af tiden på skolerrnes pædagogiske læringscentre (skolebibblioteker), men også haft fagene historie, kristendom, billedkunst og natur/teknik. Jeg har en bred viden og kompetencer indenfor børneområdet, leg, bevægelse og læring. Min familie består af min søde mand og mine børn tvillinger på 14 år. Vi bor i Torrild og har boet på landet på en lille gammel gård i 8 år. Jeg har realiseret drømmen og er ved at skabe Danmarks helt unikke Eventyrskov med naturlegeplads, motorikbane, sansesti, nisser, trold og mange andre væsener fra danske sagn og eventyr. Se mere på www.eventyrskov.dk. Vi åbnede helt officielt 1. april 2016 og vi er allerede velbesøgt. Det startede som en ide - en drøm og er nu virkelighed <3 Vi ses på mine blogs Henriette Hønemor eller Henriette Toftegaard. Eventyrskoven er også på facebook :-) Mange eventyrlige hilsner fra Henriette Toftegaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s